Yoga tegen Rugpijn
Home

De Workshops


Op een zaterdagmiddag leer je de 5 basishoudingen die, bij regelmatige oefening, je rugpijn effectief bestrijden. Daarnaast leer je meerdere ontspannings- en ademhalingsoefeningen.

Voor iedereen die last heeft van zijn/haar rug en hier iets aan wil doen; 
Voor yoga-docenten die hun leerlingen beter willen bijstaan; 
Voor ex-leerlingen die behoefte hebben aan een opfris-cursus.

Workshop in Breda
Data: 28 oktober 2017
Tijdstip: 13:30-17:00 uur 
Kosten: 45 euro
Locatie: 'Zaal Copacabana'
Overakkerstraat 190 te Breda

Workshop in Amsterdam
Data: 10 maart 2018
Tijdstip: 13:30-17:00 uur 
Kosten: 45 euro
Locatie: 'Centrum de Roos' 
P.C. Hooftstraat 183, 1071BW Amsterdam

Geef je vantevoren op.
Bel: 06-50473383 of stuur een E-mail naar idees2@hotmail.com

 

Lerarenopleiding

Ben je yoga-docent, dan wil je je leerlingen zo goed mogelijk bijstaan, ook in hun pijnklachten.
In 5 zaterdag-middagen leer je speciale technieken en oefeningen, afkomstig uit de Medische yoga ontwikkelt door B.K.S.Iyengar, om rugpijn, schouderpijn, hoofdpijn, knieklachten en stress gerelateerde problemen te lijf te gaan.

Over mijzelf.
Ik heb vele jaren ( 1995 tot 2000) geassisteerd bij de Medische Yoga lessen zoals die werden gegeven door Cle Souren en Nanda Peek van het Iyengar Yoga Instituut Amsterdam, waar ik ook de drie-jarige docentenopleiding heb voltooid. Van 2001 tot op heden ga ik vrijwel jaarlijks naar India om mij bij te scholen in Medische Yoga.

Data 2017:  8 april, 27 mei, 9 september, 7 oktober, 11 november
Tijd          :  14.00 tot 17.00 uur
Kosten     :  425 euro
Locatie    :  Amsterdam

N.b. mis je 1, of meerdere, lesdag(en), dan kun je die het jaar daarna inhalen.

Reacties:

 

,

Het is inmiddels ruim 3 maanden geleden na de workshop, zoals beloofd zal ik je mijn bevindingen uiteenzetten.
Het vervelende geval is dat ik eigenlijk nog steeds iedere morgen op sta met rugklachten, maar na het ontbijt doe ik standaard een aantal van de oefingen die ik tijdens je workshop heb geleerd en het mooie is dat ik de rugpijn dan kan laten wegtrekken, zodat ik de dag goed kan beginnen. En het geeft mij een gerust gevoel dat ik de rugpijn aankan en kan bestrijden met de oefeningen.
Ik moet erbij vertellen dat ik slecht slaap en hoe slechter ik slaap hoe meer last ik van mijn rug heb en wannneer ik een goede nachtrust heb gehad, is de rugpijn ook minder, dit zal ongetwijfeld ook met de overgang te maken hebben, plus mijn reumatische klachten mij ook uit de slaap kunnen houden. Maar nogmaals het geeft mij een fijn gevoel dat ik de rugklachten kan bestrijden en ik heb de indruk dat ik door jou oefeningen wat steviger met beide benen op de grond sta (voel meerdere punten onder mijn voeten) en mijn lichaamshouding verbetert is. Ik ben in ieder geval reuze blij dat ik de workshop heb bijgewoond.

Anneke Gouwerok.

 

I want you to know that just under one year after learning your special anti-back pain yoga sequence, my back is so very much stronger and more flexible than it was when we met. I maintain the practice 3 to 5 times per week and I have added a couple of additional postures that I find good.
I was in seriously bad shape last winter, with an easily inflamed, weak & vulnerable back : I couldn't lift a suitcase. Now I am pain-free and also enjoying the benefits of a short but regular yoga routine.

Jeremy Lyell

 

Iedere dag doen we een paar van jouw oefeningen. Ze maken me sterker, geven het gevoel dat de onderrugspieren meer stevig worden. Ik vond je aandacht bijzonder. De manier van werken heel liefdevol en de sfeer was prettig. Doorwerken, maar met een vriendelijkheid, die daartoe uitnodigde. Ook vond ik je aanwijzingen helder en duidelijk.

n.a.v. workshop yoga tegen rugpijn, van Harry en Marian Kemps-Gilissen

 

Ik vond je workshop steengoed en heb er veel aan gehad.

Je oefeningen doe ik nu steeds bij mijn eigen yoga programma, mijn klachten zijn al behoorlijk verbeterd.
 

Ellen Noorda, Groningen

Ik vond het heel fijn om mee te maken. Je bent een open persoonlijkheid en een lief mens. Ik ben blij dat ik daar de lange reis vanuit het zuiden voor gemaakt heb.Het was zeker de moeite waard! Ik heb naderhand een aantal oefeningen toe kunnen passen. Ik gebruik degene die het beste aanvoelen voor mijn rug. Daardoor gaat het zeker een heel stuk beter met mijn rug. Ik heb er echt baat bij!

Susan Evertse, Roosendaal

 

Het gaat heel goed met mijn rug. Doe elke dag min of meer trouw de oefeningen. Als ik een plek voel aankomen doe ik direct een van de houdingen. En het helpt echt super goed. Het is ook fijn te weten welke oefeningen ik dan veilig kan doen. De middag was heel ontspannen en duidelijk. Ik ging naar huis en wist precies hoe de oefening in elkaar stak en waar ik op kan letten. Op de een of andere manier was het prettig dat je zelf ook een lastige rug hebt. En dus weet waar het over gaat en kan spreken vanuit je eigen ervaring.

n.a.v. workshop yoga tegen rugpijn, van Jeanette Cramer

contact - home - back to top
Contact
Wekelijkse lessen
Workshops
Privé consult
Natuurwandelingen
Retraite